Мение за SSD диск.
#1
Момчета, гледам че в момента в emag има промоция на следния ssd диск.

Имате ли някакви впечатления относно тази фирма, и специално за тяхните ssd дискове? Надеждни ли са?

Задавам ви тези въпроси, защото не съм на ти, много много с хардуера, а искам на лаптопчето ми което е HP Pavilion 15-p250nu, да му сложа един такъв диск, че много ме дразни бързината му с тия 5200 об/мин на сегашното ми hdd. Все едно нямам 8ГБ рам и core i3.
Отговори
#2
Цената на тоя диск изби рибата Smile  Аз от 2-3 седмици се заглеждах също по SSD-та,бях си избрал 1-2 диска но твоя линк ме кара да обмисля нещата наново.
God is a Dj and House is my Religion

[Изображение: fobnHd2.png]

Bavarian's Blog
Отговори
#3
(09.10.2015, 17:08)Bavarian написа: Цената на тоя диск изби рибата Smile  Аз от 2-3 седмици се заглеждах също по SSD-та,бях си избрал 1-2 диска но твоя линк ме кара да обмисля нещата наново.

Да ти кажа честно рискувах и го поръчах. Сполучлив ли ще излезе или не, то ще си покаже с времето.

Иначе на настолния имам на Kingston v300 120ГБ и за сега ядове нямам с него. Компютъра е като финикиец.

Говорих със сервиза на hp за Пловдив и понеделника ще го сменят. След това ще пиша отзиви.
Отговори
#4
Много ще съм ти благодарен за отзива.Аз исках Samsung-а заради марката и скоростта но като си помисля че аз съм със SATA2 на лаптопа и какъвто и да взема няма да надвиши 250mb/s така че няма смисъл да купувам скъп диск.
God is a Dj and House is my Religion

[Изображение: fobnHd2.png]

Bavarian's Blog
Отговори
#5
Да ви кажа аз от SanDisk съм супер доволен. Говоря конкретно за SD карти и според мен са едни от най-добрите. Търкалям едни карти от сума време, даже имам инсталирани на тях операционни системи, едната е със stotinkaOS, преди това беше с CentOS и от бая време си бачка без проблеми. Като цяло за марката има добри отзиви. Предполагам за SSD също ще са на ниво. Просто SanDisk си е качествена марка и личното ми мнение, е че са за предпочитане пред Samsung примерно, поне за подобни носители.
Отговори
#6
И аз имам една флашка на SanDisk и сега като се замисля, имам я от сигурно 2 години, че и повече. За тези две години съм я форматирал над 100 пъти игурно, и сумати ОС съм пробвал с нея и не е мръднала.
Отговори
#7
Да доста са трайни, поне това е моето наблюдение, така че взимай смело диска. Нали знаеш, че каквато и марка да е винаги съществува варианта да се скапе предварително. Така че взимай щом и цената е добра.
Отговори
#8
Пътува вече. В понеделник даже ще е и инсталиран. Пък каквото му дойде.
Отговори
#9
Браво, да се похвалиш като видиш разликата с SSD-то, аз лично направо намерих огромна разлика. Жалко, че жената веднага ми отне лаптопеца Big Grin
Отговори
#10
(09.10.2015, 21:48)exwol написа: Браво, да се похвалиш като видиш разликата с SSD-то, аз лично направо намерих огромна разлика. Жалко, че жената веднага ми отне лаптопеца Big Grin

Настолния ми служебен компютър е със SSD и знам каква е разликата, сега като съм на лаптопа имам чувството че съм с правец. А Visual Studio го чакам да компилира по 5 мин.
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)