Съвети при създаване на нова тема с въпроси за конфигурация
#1
Здравейте, ще дам някои съвети и препоръки, към които е добре да се придържате при създаване на нова тема в раздела:
1. Уточнете за какво точно ще се ползва компютъра. Дали ще е домашна машина за забавления, дали ще е работна станция или комбинация от двете, или нещо съвсем различно.
2. Определете бюджет за компютъра. Споменете максималната сума, която сте готови да дадете, защото обикновено при предложения винаги се надвишава леко лимита.
3. Ще е полезно да споменете дали разполагате с вече закупени(макар и стари) компоненти, които евентуално биха намерили място в новата конфигурация.
4. Уточнете какво трябва да включва предложението. Дали само компютър, имате ли монитор и с каква разделителна способност е, разполагате ли с периферия(клавиатура, мишка, звук) или ще купувате и това.
5. Готова конфигурация от големите вериги магазини за техника - силно препоръчително е да се избягват готовите конфигурации от тези магазини, защото са побрани за да са предимно евтини и обикновено са асемблирани без никакъв баланс, с най-често с некачествено захранване. Гаранцията им е на цялата машина, като заради това губите възможност за ъпгрейт, почистване и гаранционен срок на доста от компонентите. Например компютър с гаранция 24 месеца обикновено съдържа компоненти 36 месеца или по-дълга гаранция от производителя.

Придържайки се към тези съвети ще улесните много човек, даващ предложение за новата ви машина и ще получите по-точни и адекватни съвети. Разбира се това са само предложения и ние можем само да ви насочим към дадена конфигурация/компонент, но в крайна сметка вие решавате, дали да се съобразите със съветите, и за какво, и къде да изхарчите парите си.

Поздрави, Sandman
Hush little baby, don't say a word
And never mind that noise you heard
It's just the beasts under your bed
In your closet, in your head


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)