Електронен програмен справочник (EPG) за български и чуждестранни ТВ
#1
Здравейте хора!
Забелязах, че има потребност от достъпен EPG за българските и чуждестранни TV канали във XMLTV формат. Това е форматът, който използват Enigma приемниците, MythTV, Tvheadend, IPTV Simple и други ТВ приложения или STB устройства. В момента огромен екип от цели двама човека работи по този амбициозен проект.
Посетете една от двете посочени страници за да видите кои канали покрива към момента (скоро ще добавим и още)> http://xmltv.heliohost.org или http://egptest.coolpage.biz  На тези адреси ще намерите също линка за сваляне на файла и удобен генератор на примерна плейлиста (съобразена с покриваните канали).

Въпроси и отговори:
 
В какъв формат е предлаганото EPG?
XMLTV - индустриално приет формат за програмен справочник;
 
В кои програми мога да го ползвам?
В тези, които поддържат XMLTV формат за EPG. Файла, който се изтегля от download линка е предварително компресиран с GZip - такава е практиката и при останалите разпространители на EPG. Ако се налага, можете предварително да го декомпресирате преди употреба.
 
Кои канали са включени?
Единствения актуален списък ще откриете на официалната страница ТУК или ТУК.
 
EPG добре, генерира също и плейлиста, ама тя е празна! Къде са стрийминг линковете на телевизиите?
Ние предлагаме единствено програмния справочник, нищо друго!
 
Плейлистата, която се генерира на сайта с кой софтуер е съвместима?
PVR IPTV Simple Client за Kodi Entertainment Center. Може спокойно да я адаптирате за други плейъри или STB устройства (пишете ни, ще ви помогнем).
 
Ами логота на каналите поддържате ли?
За някои канали поддържаме показване на лого директно от EPG-то, а за други не. Също така за някои поддържаме обложки на отделните предавания, освен самото описание. Можете да си зареждате логотата локално от някаква ваша директория, като имената на самите изображения трябва да посочите в tvg-logo="канал.png" таговете на плейлистата. Изображенията с по-висока резолюция от 250x250 могат да причинят забавяне (лаг) при по-слаби STB устройства или компютри! Добро място за търсене на лога е сайта lyngsat-logo.com както и Google разбира се.
 
Може ли да включите канал Х в EPG системата?
Ще проверим дали разполагаме с източник на разписание за него и ще ви уведомим след това.
 
Имам проблем с канал Х - за някои часове, няма посочено никакво разписание, а канала си върви?
Кажете ни кой е канала и ще направим проверка.
 
Не ми работи линка за сваляне на EPG! Какво да правя?
Пробвайте отново! Дизайна на системата е такъв, че евентуалните проблеми не се задържат за дълго [Изображение: default_smile.gif] Шегата настрана, но това е малко вероятно да се случи. Винаги можете да опитате и с резервния линк - посочете с мишката основния линк в сайта и ще видите резервния. Без значение кой от двата използвате, свалянето протича по същия начин.

Антивирусната/Защитната стена засича свалянето като опасно! Да ни заразите ли искате?
Първо нашите съболезнования (за потребителите на OS Windows). Второ, това е false positive на вашата защитна система. Файла, който се изтегля от нас е компресиран текстов файл, нищо повече.

Източник: Kaldata

Темата е много интересна тъй като има поддръжка и обновяване на EPG-то. Също виждам колеги който използват Raspberry Pi и някой със сигурност се опитва да гледа тв да си намира някакви линкове. Това EPG може да се зареди също има и лого на канали само трябва да си намерите стриимове. Тук няма стриимове това е само Програмата на каналите
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)