Вместо да се изключи се рестартира
#1
Здравейте,
Имам един интересн проблем като натисна Start->ShutDown(изключване) и компютъра се изключва и тръгва отново, като натисна копчето за изключване отново същото се получава. Иначе като дръпна кабела се гаси и като го включа компютъра не тръгва докато не натисна бутона за включване, копчето за рестарт си се рестартира. Преинсталация не помага, четох из други форуми за забрана на мрежовата карта на дъното /вградената не работи/ но в BIOS-а няма такава опция. 
Поздрави,
Отговори
#2
Странен проблем. Да не би нещо да си омешал плановете за заспиване на компа. Това стационарен компютър ли е? Пробвай да ъпдейтнеш или преинсталираш драйверите. Почни от този за чипсета, видеокартата и ланкартата. Ресет на БИОС също няма да навреди.
Отговори
#3
Не съм объркал плановете защото както казах и преинсталация не помага, на чиста инсталация стартира компютъра и без да инсталирам абсолютно нищо давам изключване и дотам, компютъра се рестартира и отново си стратира за пръв път ми се случва през скромния ми живот в IT технологиите. Компютъра е стационарен. Пробвал съм с Windows XP и Windows 7 и все по същото.
Отговори
#4
Остава да ресетнеш БИОС и да видиш дали няма да има резултат и нещата да се оправят. Друго, пробвай да буутнеш един Линукс в лайв режим и му дай ShuDown.
Отговори
#5
Мисля че преди съм срещал този проблем и ако не се лъжа, проблема беше в захранването
Почти съм сигурен, че проблема е хардуерен
Отговори
#6
Малко късно виждам темата, проблема може и да е оправен, но ако не е виж съвета на sokoban и пробвай с друго захранване. 95% от случаите с "аз го гася, той се реска" са от захранването.
Hush little baby, don't say a word
And never mind that noise you heard
It's just the beasts under your bed
In your closet, in your head
Отговори
#7
Благодаря на всички, не искам да ви кажа къде е проблема че ще ми се смеете, въобще не бях доогледал Big Grin
Отговори
#8
Кажи, кажи не се стеснявай. Big Grin Big Grin  Може за някой да е смешно, но за други хора, които имат този проблем може да им е в полза.
Отговори
#9
Захранването което е сложено е не мога да се сетя точно типа но за сървър катоподадеш ток тръгва директно и не може да се изключи ами се рестартирва за да е uptime нон-стоп и при липса на ток после да тръгва


Sent from my iPhone using Tapatalk
Отговори


Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)